Saturday, 21 May 2011

sexy smoky eyes tips makeup

assalamualaikum to all dear viewers....

hari ini saya nk share dgn kowang sumo cara camne kiter nak makeup mate kiter jadi smoky.... smoky eyes nie memberikan pandangan yang sgt sexy ( WOW!!!!) dan ianya sangat senang tuk di apply kan kt mate kiter...(btol kew???).. sape yang tak nak nmpak sexy dengan pandangan yang menggoda....kan3!!!hihi




 WAAAAAAWWWW...... chantek kan mate diorang.... seksi kan....hihihi nak gak mate camni??? jom kite tgok ape tipsnyerr....jom3!!!


7 cara mendapatkan smoky eyes:


1)  pilih warna eye shadows yang bersesuaian.
 warna asal tuk smoky eyes 4sure black ataupun grey. tapi kiter ley gak cuba apply kan warna lean seperti violet, chocolate, coffee, dark pink, copper, dark green, dark blue or purple.

tips: remember that warna yang di[ilih mestilah bersesuaian ngn warna kulit, warna mata, and warna rambut.. BUKAN mengikut warna pakaian yang dipakai... tapi lebih afdal kalo kter guna eye shadow powder, jangan lah gunakan eye shadow creamy coz ianya susah tuk smudge and blend.. 

warne2 lembut tp menyerlah yg sesuai dgn kulit....
ATTRACTIVE!!!

2) choose ur eyeliner pencil 
Choose a soft eyeliner pencil of the same colour or a complementary shade to your eye shadow. 

 tip: Never use liquid eyeliner. Liquid eyeliners are better for sharper lines, not a soft and sultry finish. 


sapukan eyeliner di kelopak mate...

3) applykan base atau primer foundation
untuk mendapatkan smoother eye shadow application, lasts longer, so firstly  mestilah kna sapukan base disekitar mata... MESTI aw...hehehe pakse plak...tapi mesti taw kawan2 bkn gurauan... ~ngee~~
dan juga kalo mata kiter ade kesan lebam kew atau parut pastikan cover parut atau lebam tuu ngn gunakan concealer . 

4) apply ur eyeliner
line kan atas dan bawah kelopok mata lash line dgn menggunakan eyeliner pencil. pastu applykan water eyeliner.. tapi kalo mate kiter sensetive better kiter avoid step nie...takot t mate btukar jd mate vampire lark...(means jd merah...hihi based on experience...) tip: warna gelap akan menyebabkan mate nmpak lagi sepet..so jgnlah pakai warna yg gelap cgt bg yg mate sepet...

camni lah yea care sapukan nyer...

5) apply ur eye shadow
dengan mggunakan berus yang besar, sapukan warna yang lembut sekitar kelopak mate.. from lash line to brow bone. then dgn mggunakan warna yang lebey dark dan berus eye shadow yang kecik onto the lash line up and bottom. pastu campurkan warna tu upward hingga lipatan mate.. 




6) sapukan maskara 
sapukan mascara 2 3 kali tuk mndapatkan bulu mata yang panjang dan lebat...


7) complete ur makeup look...
sapukan foundation pada muka dgn berhati-hati dgn kemas tuk dapatkan wajah yang lebih licin dan chantek...
pastu jgn lupa lark nak sapukan gincu atau lips gloss yang warna neutral... barulah smoky eyes nmpak lebih ketara.... 


sooo....don't forget to try it... sesuai tuk majlis makan malam....

1 comment:

  1. ape kate cik giegie make up kan saye!! heheheh

    ReplyDelete